Stralend Samen Optreden

Stralend Samen Optreden

Heb je altijd al eens een groepsdans willen maken op meeslepende Oriëntaalse muziek?
En hoe inspirerend zou het zijn daarmee op te treden tijdens het buikdansfeest in Zeist​!
Dan is ons uitdagende en intensieve buikdansproject echt iets voor jou.

Ons project bestaat uit 6 workshops van 2,5 uur op zondagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur. Met maximaal 6 vrouwen werken we aan een podiumdans voor het buikdansfeest op zaterdagavond 18 juni 2022.

Data: 10 oktober, 7 november, 19 december, 16 januari, 13 februari, 6 maart.
Kosten: €180,- inclusief koffie & thee. Betalen kan in 2 termijnen.
Locatie: Torenlaan Theater, Torenlaan 38, Zeist

Wat leer je…..

 • basistechnieken & combinaties
 • oriëntaalse muziek analyseren
 • achtergrond van buikdansen
 • individuele expressie
 • feedback geven en ontvangen

We bieden je…..

 • oefeningen die je lichaamsbewustzijn vergroten
 • oefeningen voor dramatische expressie
 • individuele aandacht & feedback
 • gebruik van digitale middelen

We verwachten…..

 • enthousiasme en betrokkenheid
 • regelmatig thuis oefenen
 • meedenken bij het samenstellen van de kostuums

Wie zijn we…..
Nansi en Hadyr zijn buikdanseressen die hun schat aan ervaringen met lesgeven en optredens graag delen. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is lichaamsbewustzijn zodat de bewegingen ontspannen en verantwoord gedaan kunnen worden. Dit zorgt tevens voor meer bewegingsvrijheid en verdieping van de dans.

Nansi heeft diverse disciplines beoefend, variërend van internationale dans, klassiek en modern ballet tot buikdansen. Met name in Turkse en Egyptische stijl verzorgde ze jarenlang optredens, workshops en wekelijkse lessen. Daarnaast volgt ze wekelijks lessen in bodybalance en yoga. Ook put ze uit haar studie Bewegingsexpressie in het Groepswerk aan de Fontys Hogeschool.

Hadyr volgde recent cursussen Acting for Dancers en Bring Your Best bij Ranya Renee. Daarnaast nam ze een jaarlang deel aan het Boost programma van Khalida en verdiept zich sinds anderhalf jaar in bellyfit. Enkele jaren geleden volgde ze een 5 jarige Tarab cursus en daaraan vooraf gaand een 2 jarige verdiepingscursus over verschillende stijlen, ritmes en historische, culturele achtergronden van buikdans.

Informatie: voor laatste updates, kijk bij het Facebook evenement.

De folder vind je hier.

Aanmelden: hadyr@live.nl of 06-11065606.

Ken je ons niet of wil je ons zien dansen? Klik op de foto’s hieronder en je ziet een korte video van een optreden in voorstellingen tijdens buikdansfeesten.

Nansi
Hadyr

Onderstaande links laten zien hoe beroemde Egyptische danseressen optreden. Tijdens de workshops gebruiken we zeker gedeeltes als inspiratie voor ons project. Kijk en geniet van hun prachtige dansen.
Jammer genoeg is de kwaliteit van de beelden niet optimaal, het zijn oude, gedigitaliseerde filmbeelden, Hopelijk kijk je daar doorheen.

Fifi Abdo

Suhair Zaki

Nagoua Fouad

Meld je aan voor Stralend Samen Optreden of twijfel je nog? Het kan zijn dat je niet weet of het bij je past of misschien denk je dat je niet goed genoeg danst. Meld je dan aan voor de eerste workshop op zondag 10 oktober en beslis achteraf of je doorgaat.

We streven ernaar dat je vol zelfvertrouwen en als de stralendste versie van jezelf op het podium staat. Ga mee op reis in dit proces en samen maken we een prachtige dans die we presenteren tijdens het feest op zaterdagavond 19 maart in Zeist.

Ik meld me aan
hadyr@live.nl / 0611065606